Influenssarokote nenäsumutteena – RokoteNyt

Influenssarokote nenäsumutteena

Meillä RokoteNytillä on tarjolla perheen pienimmille ja nuorille (2v-18v) nenäsumutteena annettava influenssarokotus. Tämä on usein perheen pienimmille miellytämpi tapa ottaa rokote, sillä tämä on täysin kivutonta.

Influenssarokote lapsille

Rokotebussin aikataulut löytyvät kätevästi sivuiltamme aikataulut kohdasta: https://rokotenyt.fi/aikataulu/

Influenssarokote on hyvä ottaa nyt!

Influenssakausi on käynnissä ja perheen pienimmät sekä nuorien tulisi suojautua influenssalta rokotuksen avulla. Influenssarokote nenäsumutteena annostellaan molempiin sieraimiin ja tarjoaa yhtä tehokkaan suojan influenssaa vastaan kuin perinteiset pistettävät influenssarokotteet.

Mitä hyötyä nenäsumuterokotteesta on?

Rokote on paras suoja influenssaa vastaan. Influenssarokote nenäsumutteena tarjoaa erinomaisen suojan influenssaa vastaan perheen pienimmille ja lapsille aina 18 ikävuoteen asti.

Estää lapsen sairastumisen sekä influenssaan että sen jälkitauteihin, kuten keuhkokuumeeseen. Rokote ei ainoastaan estä influenssaa, vaan myös sen mahdollisia vakavia seurauksia, kuten keuhkokuumetta.

Vähentää antibioottihoitoja, lääkärikäyntejä ja sairaalahoitoja. Influenssan välttäminen vähentää tarvetta lääkärikäynteihin ja antibioottihoitoihin, mikä on sekä taloudellisesti että terveydellisesti merkittävää.

Torjuu korvatulehduksia. Nenäsumuterokote ei pelkästään suojaa influenssalta vaan vähentää myös muiden tautien, kuten korvatulehdusten, riskiä.

Rokotetun lapsen lähipiiri saa epäsuoraa suojaa: kun lapsi välttyy influenssatartunnalta, hän ei tartuta influenssaa läheisiinsä. Rokotteen ottaminen hyödyttää myös lapsen ympärillä olevia, sillä rokotettu lapsi ei tartuta influenssaa läheisiinsä.

Suurin osa rokotteen ottaneista välttyy influenssalta. Jos rokotettu saa influenssan, on tauti yleensä lievempi ja toipuminen nopeampaa. Vaikka rokotteen ottaneet eivät välttämättä täysin välttyisikään tartunnalta, taudin kulku on yleensä lievempi, ja toipuminen tapahtuu nopeammin.

Mitä haittaa nenäsumuterokotteesta voi olla?

Kaikilla rokotteilla voi olla haittavaikutuksia, mutta ne ovat yleensä ohimeneviä ja niitä esiintyy vain pienellä osalla rokotetuista. Kaikki rokotteet voivat aiheuttaa haittavaikutuksia, mutta nämä ovat yleensä ohimeneviä ja harvinaisia.

Nenäsumuterokotteen jälkeen nenä voi olla tukkoinen ja nuhainen. Yleisimmät haittavaikutukset nenäsumuterokotteen jälkeen liittyvät nenään, kuten tilapäinen tukkoisuus ja nuha.

Influenssarokote nenäsumutteena tarjoaa siis erinomaisen vaihtoehdon suojautua influenssaa vastaan, erityisesti perheen pienimmille ja nuorille. Sen tarjoama kattava suojelu ja vähäiset haittavaikutukset tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon tulevaan influenssakauteen.

Löysitkö tarvitsemasi tiedon sivuiltamme?

Kyllä En