TBE-Punkkirokotus NYT 39€ – RokoteNyt

TBE-Punkkirokotus NYT 39€

Suojaudu puutiaisaivokuumeelta ja hanki TBE-punkkirokotus nyt vain 39 € (norm. 55€/50€). Hinta on sama niin lapsille kuin aikuisille. Hintoihin lisätään omakantamaksu 2,50€ /rokotus. Hinta voimassa kampanjan ajan 30.9.2023 asti.

Kun toimit nopeasti ehdit ottamaan perusrokotesarjan kaksi ensimmäistä annosta kampanjahintaan!

Suojaudu rokottautumalla

Punkkeja esiintyy lähes kaikkialla Suomessa aina aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Punkit liikkuvat kun vuorokauden keskilämpötila on +5 astetta, jonka johdosta varsinkin Etelä-Suomen lauhojen talvien aikaan punkit ovat aktiivisia suurimman osan vuodesta.

On silti hyvä muistaa, että punkkirokote ei suojaa punkeilta, eikä estä punkkia tarttumasta ihoon. Rokote antaa suojan vain puutiaisten levittämään puutiaisaivotulehdukseen. Puutiaisaivotulehdus tai puutiaisaivokuume on flaviviruksiin kuuluvan TBE-viruksen aiheuttama aivotulehdus. Punkit levittävät myös borrelioosia eli Lymen tautia, joka on eri sairaus kuin puutiaisaivotulehdus. Borrelioosia vastaan ei ole rokotetta. TBE-virus leviää punkin pureman välityksellä ja tarttuu muutamassa minuutissa punkin syljestä jo pureman alkuvaiheessa.

Rokotusaikataulu

Lähde: (THL, THL, THL, Rokotesuoja.fi)

Löysitkö tarvitsemasi tiedon sivuiltamme?

Kyllä En