Koronarokotukset alkavat RokoteNytin rokotusbusseilla 15.2.2023 – RokoteNyt

Koronarokotukset alkavat RokoteNytin rokotusbusseilla 15.2.2023

Koronarokotukset alkavat RokoteNytin rokotusbusseilla 15.2.2023 ilman ajanvarausta.

Koronarokotus voidaan antaa kaikille yli 12-vuotiaille tehosterokotteena, rokote sopii myös raskaana oleville ja imettäville. 

Yksityisestä terveydenhuollosta saatava koronarokotus sopii vain tehosteannokseksi, eikä sillä tule aloittaa rokotuksen perussarjaa. Rokotuksen perussarjaan kuuluu kaksi koronarokotetta. Puutteellinen perussarja tulee aina täydentää oman kunnan koronarokotuspisteellä. Sairastettu koronavirustauti lasketaan yhdeksi annokseksi.

Kaikissa epävarmoissa tai epäselvissä tilanteissa (esim. sytostaatti-, immuunipuutteiset-, elinsiirto-, ja/tai aiemmasta rokotteesta kohtalaisen reaktion saaneet) pyydämme ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse +358 45 348 2992 tai sähköpostilla info@rokotenyt.fi niin konsultoimme lääkäriä rokotustarpeesta.

Mistä voin saada koronarokotuksen?

Koronarokote on saatavilla kaikista RokoteNytin rokotusbussiesta. Katso aikataulumme tästä: https://rokotenyt.fi/aikataulu/. Otathan yhteyttä varmistaaksesi rokotteen saatavuuden.

Rokotuskäynnin hinta

Koronarokotuksen rokotus- ja palvelumaksu on 40,00 € + kantamaksu 2,50 €.

Mikä rokote on kyseessä?

RokoteNytistä on saatavilla mRNA-varianttirokote ja sitä käytetään tehosteannoksena. Se ei sovellu perussarjan aloittamiseen ja on nimensä mukaisesti tehosterokote perussarjan jälkeiseen rokottamiseen. Sama rokote on käytössä myös julkisessa terveydenhuollossa.

Rokote ei sisällä eläviä taudinaiheuttajia, vaan proteiiniohjeen, jonka mukaan elimistön oma puolustusjärjestelmä tuottaa vasta-aineita koronaa ja sen Omicron- muunnosta vastaan.

Tehosterokotteita suositellaan THL:n ohjeiden mukaisesti väestölle riippuen esimerkiksi iästä ja/tai riskiryhmäluokituksesta. 

Miksi koronarokote kannattaa ottaa?

Koronarokote ehkäisee tehokkaasti vakavaa koronatautia. Virus aiheuttaa äkillisen hengitystieinfektion, jonka voimakkuus voi vaihdella oireettomasta erittäin vakavaan, tehohoitoa vaativaan tilaan. Osa potilaista saattaa kärsiä COVID-19-taudin pitkäaikaisseurauksista, kuten väsymyksestä, hengenahdistuksesta, yskästä sekä nivel- ja rintakivuista.

Lähteet: 

THL:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/rokotteet-ja-koronavirus/oma-koronarokotus-miten-miksi-ja-milloin-

THL:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/vakavan-koronavirustaudin-riskiryhmat

Löysitkö tarvitsemasi tiedon sivuiltamme?

Kyllä En
2023-2024 Influenssarokotukset ovat alkaneet