Puutiaisaivotulehduksen tapausmäärät kasvoivat selvästi viime vuonna ympäri Suomea – RokoteNyt

Puutiaisaivotulehduksen tapausmäärät kasvoivat selvästi viime vuonna ympäri Suomea

Kevät lähestyy kovaa vauhtia ja se tarkoittaa myös, että RokoteNyt:in rokotusbussit alkavat kiertämään yhä tiheämpään tahtiin ympäri Etelä-Suomea! Nyt onkin hyvä aika tarkistaa, että rokotuksesi ovat ajantasalla. Näin toimimalla ennaltaehkäiset muun muassa vakavaa puutiaisaivotulehdusta. Löydät kätevästi rokotusbussimme aikataulut tästä linkistä.

Juuri ilmoitettujen tilastojen mukaan (THL) Vuonna 2021 tartuntatautirekisteriin ilmoitettiin yhteensä 150 puutiaisaivotulehdustapausta, mikä on huomattavasti enemmän kuin edellisinä vuosina. Alla listaus edellisten vuosien ilmoitetuista tautitapauksista.

  • Vuonna 2021 150 TBE-tapausta

  • Vuonna 2020 91 TBE-tapausta

  • Vuonna 2019 69 TBE-tapausta

  • Vuonna 2018 85 TBE-tapausta

THL on lisännyt riskialueiden rokotussuosituksiin päivityksiä

THL on tänä vuonna lisännyt suosituksia mm. Lohjan, Kirkkonummen, Helsingin, Siuntion, Inkoon ja Lappeenrannan alueelle. THL seuraa puutiaisaivotulehduksen esiintymistä tapausmäärien ja ilmaantuvuuslukujen avulla kunnittain, mutta riskinarvioinnin tueksi lasketaan myös tarkempia postinumeroaluekohtaisia ilmaantuvuuslukuja. Kuntakohtaisia tapausmääriä ja TBE-rokotussuosituksia voi tarkastella THL:n verkkosivuilta löytyvästä karttasovelluksesta.

Lisää TBE-rokotteesta löydät kätevästi tästä linkistä.

Löysitkö tarvitsemasi tiedon sivuiltamme?

Kyllä En
2023-2024 Influenssarokotukset ovat alkaneet